Volledig scherm
PREMIUM
Moeder Reina van Loo (links) en dochter Manon van Nijenhoff staan volgende week voor de rechter omdat ze hun (klein)kinderen wilden beschermen. © Ruben Schipper

Oma uit Harderwijk voor de rechter voor schenden beroepsgeheim na waarschuwen voor zedendelinquent

Moeder Reina van Loo uit Hierden en dochter Manon van Nijenhoff staan woensdag voor de rechter omdat ze hun (klein)kinderen en buurkinderen wilden beschermen tegen een zedendelinquent. Ze worden nu verdacht van schenden van het beroepsgeheim respectievelijk smaadschrift. 

Spijt hebben ze allerminst. ,,Als er wel iets gebeurd was, had ik het mezelf nooit vergeven.’’

Het is september 2018, in de kinderrijke nieuwbouwwijk Drielanden in Harderwijk. Reina van Loo (61) heeft even thee gedronken bij haar dochter Manon. De kleinkinderen spelen buiten. Als zorgondernemer Van Loo in haar auto zit om te vertrekken ziet ze opeens een man in een oranje hesje langskomen die folders in brievenbussen drukt.

Ze schrikt. Het is een cliënt uit haar vorige werkkring, zorginstelling voor mensen met een beperking, ’s Heeren Loo. Ze kent hem al jaren als iemand die - stelt Van Loo - zijn seksuele driften niet in bedwang kan houden, zijn impulsen volgt en actief meisjes benadert, óók minderjarige. Begeleiding ziet ze niet. 

Van Loo aarzelt geen tel en seint haar dochter in. ,,Je moet buiten komen, er loopt hier iemand rond.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.