Volledig scherm
© De Gelderlander

Opnieuw een weekend vol feest met een dikke gitzwarte rand

weekendoverzichtDe aftrap van de Vierdaagsefeesten en vier dagen lang høken, stunts en bier op de Zwarte Cross: er kon veel en lang gefeest worden in de regio. Helaas werd het weekend omlijst met een gitzwarte rand: op vrijdag en zaterdag vielen in totaal zes doden in het verkeer, onder wie twee 17-jarige jongens die werden gegrepen door een trein. Een overzicht.

Zwarte Cross

Volledig scherm
De 'Mobiele anti wildplas brigade'. Foto: Jan van den Brink © de Gelderlander Achterhoek

Het is blazen geblazen voor de huiswaarts kerende Zwarte Cross-bezoekers, maar wat was het een ouderwets knallend en razenddruk feest. Dat begon donderdag traditiegetrouw met een bonte stoet (lees file) op weg naar Lichtenvoorde. 

Er werd 
gezwommen, festivalbaas Tante Rikie werd ook dit jaar op handen gedragen en er was muziek, heel veel muziek. Het slechte nieuws: stuntman William van den Punten raakte bij een stunt zwaargewond. Gelukkig is hij buiten levensgevaar.

Kijk nog eens op onze speciale Zwarte Cross-pagina. Ajow, tot volgend joar.

De Vierdaagse(feesten)

Voor de lopers begint het feest morgen pas echt en het beloven een paar warme dagen te worden. Gelukkig is de organisatie goed voorbereid

Volledig scherm
De vuurwerkshow bij de Vierdaagsefeesten in Nijmegen trok weer veel publiek. © Flip Franssen

In Nijmegen was er al een heet feestweekend te beleven. Er werd afgetrapt met een vlaggenparade, Broederliefde en Kraantje Pappie lieten de Waalkade springen, het traditionele Gevelconcert was weer een groot meezingfeest en met luide knallen en spetterende lichteffecten (video van twee kanten) is het eerste weekend van de Vierdaagsefeesten afgesloten.

Lees deze week alles over de Vierdaagse op dg.nl/vierdaagse.

Een dodelijk weekend op de weg

Volledig scherm
Rouw op station Elst na het dodelijke ongeval. © Erik van 't Hullenaar

Een gitzwart weekend met in het verspreidingsgebied van De Gelderlander zes doden in het verkeer. Ter vergelijking: in Nederland vielen in 2016 629 doden in het verkeer, minder dan 2 per dag. 

Op het station in Elst kwamen vrijdagavond twee 17-jarige jongens (uit Herveld en Elst) om het leven. Om onduidelijke redenen liepen ze over de rails toen de intercitytrein van Arnhem naar Nijmegen eraan kwam. De twee hadden geen enkele kans.

Op de A73, bij de afslag Haps, kwamen zaterdagochtend in alle vroegte drie mannen om. Het gaat om een 28-jarige Roemeen en twee Polen van 22 en 54 jaar oud. Een vierde man (22, uit Polen) raakte lichtgewond. De vier kwamen uit Baarlo en vlogen door een nog onbekende oorzaak uit de bocht bij Haps.

In Veenendaal kwam een 48-jarige man om nadat hij op zijn scooter in aanrijding kwam met een auto. Het ongeval was zaterdagmiddag op de Grote Beer. Buurtbewoners zeggen zich al langer zorgen te maken over de verkeerssituatie aldaar.