Markink is voorstander van het plan voor een Achterhoek Board, waarin de zeven gemeenten meer onderwerpen samen uitvoeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Markink is voorstander van het plan voor een Achterhoek Board, waarin de zeven gemeenten meer onderwerpen samen uitvoeren. © Carlo ter Ellen DTCT

Provincie eist dat gemeenten intensiever samenwerken

ARNHEM - Gemeenten in Gelderland zijn te intern gericht en werken te weinig met elkaar samen. Dat moet veranderen. Die conclusie trekt de Gelderse gedeputeerde Jan Markink na een bezoek aan alle gemeenten.

9 reacties

 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Het enige dat de Provincie kan is de Achterhoek compleet afbreken en zijn eigen bevolking er aan wagen ,gezien de geplaatste landschap ontsierende hoog voltage stroom masten  in Ulft en omstreken die  ook nog eens in de toekomst de bevolking die er nabij wonen ziek zullen gaan maken.
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Inderdaad, de ambtelijke grens van Gelderland is een stevig bewaakt exemplaar. Samenwerking tussen 'grens' gemeentes is geen eenvoudige opgave.
 • Realist

  4 jaar geleden
  En dan denken ze dat er in de EU samengewerkt kan worden. Whoehaha!
 • Enspijk

  4 jaar geleden
  ach kom.Alle overheden werken langs elkaar heen.Zie het drama rondom de brug in Rhenen waar 2 gemeentes en 2 provincies bij betrokken zijn.Het is al jaaaaaaaaaaaaren een geleuter en nog is er niks besloten maar geld heeft het al wel gekost. (ons geld btw)
 • DeWaarheid

  4 jaar geleden
  Er zijn geen 2 gemeenten die goed samenwerken, laat staan provincies en alles in het hele land.Er is veel techniek en kennis maar de overheid is zo primitief als een neanderthaler.