Volledig scherm
Brandweerlieden staan er verslagen bij na het dodelijke ongeluk op de Deventerweg in Deventer. Een personenauto en brandweerauto botsten op elkaar. © Foto Hissink

'Rood is rood': Taakstraf geëist tegen brandweerman na dodelijke aanrijding

De brandweerman die vorige zomer op de Deventerweg -  tussen Deventer en Epse - betrokken was bij een dodelijke aanrijding met een 51-jarige vrouw uit Zaltbommel, stond donderdag voor de rechter in Zwolle. Als het aan de officier van justitie in Zwolle ligt, krijgt de man een ontzegging van de rijbevoegdheid van 18 maanden en een taakstraf van 180 uur.

De brandweerwagen van de Deventer brandweer was vorig jaar juni aan het begin van de avond op weg naar een ongeval. Bij de kruising met de oprit van de A1 naar Apeldoorn botste de brandweerwagen op de personenauto van de vrouw. 

Zij kwam door de verwondingen die zij daarbij opliep om het leven. Er zaten verder geen passagiers in de auto, een zilvergrijze Fiat Punto. 

Vanuit de rechtbank deed verslaggever Bas Klaassen verslag.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.