Volledig scherm
Drie genomineerden voor de GeldersNieuwsfoto 2018 © Raphael Drent/Eveline van Elk/Broer van den Boom

Stemmen op de Gelders Nieuwsfoto 2018? Al 1200 mensen gingen je voor

Gelderse Nieuwsfoto 2018ARNHEM - Bijna 1200 stemmen zijn er inmiddels binnen voor de publieksprijs van de Gelders Nieuwsfoto 2018. Althans de stemmers die dat via de website van het Apeldoornse cultuurhuis CODA en de regionale kranten De Gelderlander en De Stentor doen. Dat zijn er in de twee weken die de stemming nu open is al ongeveer evenveel als het totaal aantal stemmers van vorig jaar.

De Tielse fotograaf Raphaël Drent gaat na die twee weken nog steeds op kop, maar de voorsprong van ruim 30 procent die hij in de eerste week  verkreeg op zijn tegenstrevers wordt nu snel ingelopen. Zijn foto van Sven, die geniet van de tuinsproeier tijdens de hete zomer van 2018, heeft concurrentie gekregen van trainer Leonid Sloetski die als arend Hertog zijn ploeg staat te coachen in Gelredome, vastgelegd door Broer van den Boom uit Wijchen.

Het zijn twee van de dertig genomineerde foto's voor de Gelders Nieuwsfoto 2018 waarop gestemd kan worden. Goede derde is nu Eveline van Elk uit Bergharen  met haar foto van de Ewijkse hobbyboerin Linda die in Weurt haar dikbilkoeien klaarstoomt voor de Leste Mert. Maar niets is vastgelegd. Stemmen voor de publieksprijs van de Gelders Nieuwsfoto 2018 kan nog tot begin april.

De drie genoemde foto's vindt je hieronder. Alle dertig genomineerde foto's zijn hier te zien. Daar vindt u ook het stemformulier. Stemmen via de website kan tot en met 31 maart.

Stemmen kan ook tijdens de exposities van de foto’s op de volgende plaatsen:

Koppelkerk, Koppelstraat 35 in Bredevoort, 15 februari t/m 14 april 2019
Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem, 18 februari t/m 5 april 2019
De Gelderlander, Kaapstander 24 in Nijmegen, 16 februari t/m 7 april 2019

Volledig scherm