Volledig scherm
PREMIUM
De zwaar beschadigde auto na de fatale aanrijding in Apeldoorn. © Pim Velthuizen

Verkeersdrama eiste leven fietser: ‘Ik heb hun kind afgenomen en schaam mij diep’

Voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop heeft het Openbaar Ministerie tegen een 26-jarige man Apeldoorner 12 maanden celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk geëist. Plus twee jaar niet rijden. 

De verdachte reed rond 01.00 uur op 25 februari 2018 op de Oost Veluweweg. Met een veel te hoge snelheid haalde hij twee auto’s in. Het 38-jarige slachtoffer stak met zijn fiets over en kwam daar in botsing met de VW Golf van de verdachte.

Het slachtoffer en zijn fiets werden enkele tientallen meters meegesleurd. Hij overleed ter plaatse. Volgens de officier van justitie is er sprake van grove schuld omdat de verdachte veel te hard reed en onder invloed was van cannabis.

Twee strafverzwarende omstandigheden in de visie van de officier. De toegestane snelheid is daar 80 en uit onderzoek bleek dat de verdachte tussen 127 en 147 km per uur gereden heeft. 

Quote

Ik durf de familie niet onder ogen te komen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.