Verkeersinfarct op snelwegen rond Arnhem nadat vrachtwagen op A50 lading stoeptegels verliest

update | VideoVerkeer op snelwegen rond Arnhem heeft deze ochtendspits heel veel last gehad van een incident eerder vanmorgen waarbij een vrachtwagen schaarde en een lading stoeptegels verloor. Als gevolg daarvan was de snelweg uren dicht bij Epe.

Bij het ongeluk, ter hoogte van Vaassen, zijn honderden stoeptegels op de weg terecht gekomen. De ravage is enorm. Het gebeurde rond 05.30 uur op de rijbaan richting Zwolle.

Naast de politie en Rijkswaterstaat was er ook een ambulance aanwezig, maar de vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. De weg ging rond 10.30 uur weer open nadat de lading en de truck waren geborgen. Verkeer kon tot die tijd alleen passeren over de vluchtstrook. 

Chaos

Achter het incident ontstond al snel een lange file in beide richtingen.

Verkeer op de A50 richting het noorden kwam echter al veel eerder in de problemen. Rond 08.00 uur begonnen de files al bij knooppunt Ewijk bij Beuningen en liepen door tot ver na Arnhem. 

Verkeer richting Apeldoorn en Zwolle krijgt vanaf Apeldoorn het advies de A1 en A28 te nemen. Bij Grijsoord ten westen van Arnhem kun je ook de A12 richting Utrecht volgen om via A30 en A1 op de A28 te komen. 

Een half uur later waren de files op de A50 fors in lengte teruggelopen. Maar op de A12 vanuit de Achterhoek richting Ede en de A325, de Pleyroute bij aan de zuidkant van Arnhem, kampte het verkeer nog altijd met vertragingen van meer dan een half uur. 

Na 09.00 uur nam de drukte op de snelwegen rond Arnhem langzaam maar zeker af. 

Bekijk hier de actuele situatie op de snelwegen

Volledig scherm
Ravage op de A50 © Stefan Verkerk