Vier mannnen opgepakt na schietpartij in Apeldoorn

De politie heeft vier verdachten aangehouden voor de schietpartij in Apeldoorn afgelopen nacht. Twee van hen zijn gewond geraakt.

Voorafgaand aan de schietpartij kreeg de politie zondagavond al twee meldingen van een hoog oplopende ruzie in de relationele sfeer. Daarbij zouden twee families betrokken zijn. Agenten zijn aan de deur geweest om de situatie te de-escaleren. Dat leek te lukken.

Gewonde man belt aan bij huis

Later kwamen er meldingen binnen dat er geschoten was. Agenten kwamen meteen in actie. Vanuit een huis aan De Sikkel werd gebeld dat er een gewonde man hulp nodig had. De man had bij een willekeurig huis aangeklopt met de vraag of er een ambulance gebeld kon worden.

Deze 27-jarige man werd naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. In het huis waar hij naar binnen was gelopen werd een vuurwapen gevonden. Omdat het wapen vermoedelijk van de gewonde man was, is hij als verdachte aangehouden.

Gewonde meldt zich in ziekenhuis

Er kwam even later ook een melding dat een gewonde man zich bij het ziekenhuis in Deventer had gemeld. Agenten gingen ter plaatse.

Deze 28-jarige man uit Apeldoorn was vermoedelijk ook betrokken bij het incident en raakte daarbij gewond. Hij werd behandeld door de artsen, waarna hij werd aangehouden op verdenking van poging tot doodslag.

In De Sikkel werden ook twee verdachten aangehouden: twee mannen van 24 en 26 jaar oud uit Apeldoorn. Ook zij worden verdacht van betrokkenheid bij het schietincident.

Betrokkenen kennen elkaar

Vermoedelijk maakt de schietpartij deel uit van een langer lopend conflict in de relationele sfeer, alle betrokkenen lijken elkaar te kennen. De politie wil verder niets zeggen over het onderzoek, ook niet of de schietpartij van afgelopen nacht verband houdt met de schietpartij van vorige maand in de Gentiaanstraat.

Het politieonderzoek is in volle gang. ‘Er heeft zich veel afgespeeld, we proberen zo snel mogelijk een duidelijk beeld te krijgen van de gebeurtenissen.’ Er zijn al getuigen gehoord, maar de politie zoekt er nog meer. Mensen die meer weten kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Volledig scherm
Hoewel de politie verdwenen is blijken er nog wel sporen van het onderzoek in de Apeldoornse wijk achtergebleven te zijn. © Jeroen Pol
Volledig scherm
Na het onderzoek bleven deze twee bordjes in de wijk achter. © Jeroen Pol
Volledig scherm
De schade aan de voortuin nadat de auto er vannacht in was gereden. © Jeroen Pol
Volledig scherm
Agenten op de plek van de schietpartij in Apeldoorn. Links de auto waarvan een deel met een doek werd afgedekt door de politie. © Luciano de Graaf

In onderstaande interactieve kaart zijn beide schietpartijen in Apeldoorn te zien: