Vrachtwagen klapt op bus met schoolkinderen op A28 bij Putten

VIDEOEen vrachtwagen is vanochtend op de A28 bij Putten op een bus met schoolkinderen gebotst. De betrokken leerlingen zijn allen met de schrik vrij gekomen. Hulpdiensten rukten massaal uit en ontfermden zich over de betrokkenen van het ongeval.

De aanrijding vond plaats omstreeks 9.00 uur.

 De chauffeur van de vrachtwagen, die hard moest remmen en achterop de dubbeldeks touringcar botste toen er een file ontstond, raakte gewond. Hij werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

Onderweg naar Amsterdam

De inzittenden van de bus zijn zo’n 80g tweedeklas VMBO-leerlingen van de school Winkler Prins uit Veendam. Geen van hen liep ernstig letsel op.

Een van de acht begeleiders raakte wel gewond door een val in de bus en is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagde over nekklachten.

De kinderen waren onderweg naar Amsterdam voor een excursiedag. „Ze zouden onder meer een rondvaart door de grachten maken en naar Madame Tussauds”, vertelt schoolbestuurder Ferdinand Vinke van Winkler Prins.

Een andere bus brengt de leerlingen terug naar Veendam, waar GGZ-hulp voor hen en ouders klaarstaat.

‘Heel druk’

Het verkeer richting knooppunt Hoevelaken liep forse hinder op. Om 9.30 uur stond er al een file met een vertraging van anderhalf uur, meldde de ANWB.

Busmaatschappij Paulusma Reizen uit Drachten kon nog geen reactie geven op het ongeluk. ,,Het is hier nu heel druk zoals je je kunt voorstellen.”

Volledig scherm
De bus waarop een vrachtwagen is geklapt. © Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.