Vrijdag wakker worden in een witte wereld?

WEERMogelijk worden we vrijdag wakker in een witte wereld. Dat zegt weervrouw Diana Woei van Weerplaza.

„Het weer is in de komende dagen zeer veranderlijk”, zegt Woei. „Morgen (donderdag) valt er eerst regen. Later in de avond ook sneeuw.”

Regen

Naar verwachting valt de sneeuw pas ná het drukste moment van de spits. Regen kan donderdag echter al voor extra vertraging zorgen op de weg.

Vrijdag is er grote kans op sneeuw. Volgens Weerplaza is de kans dat er minstens een halve centimeter valt ongeveer 70 procent

Glad

Vrijdagmorgen is er ook kans dat de wegen glad zijn. De sneeuw van donderdag smelt 's nachts door de lage temperatuur langzaam weg en dat kan voor verraderlijk gladde situaties zorgen.

Vorst

In het weekend kunnen de schaatsen uit het vet worden gehaald, want volgende week wordt het bitterkoud. De eerste nachtvorst wordt verwacht in de nacht van maandag. Overdag kruipt de temperatuur nog even boven de 0 graden, maar in de rest van de week vriest het ook overdag. De vorst houdt vervolgens bijna een week lang aan.

Naar verwachting stijgt de temperatuur maandag 23 januari weer boven het vriespunt. Wel is er tot en met de nacht naar woensdag nog lichte nachtvorst. Daarna wordt het waarschijnlijk weer warmer.

Klik hier voor de meest actuele weersverwachting.

Volledig scherm
Vrijdag is er in het oosten kans op sneeuw. Dat betekent sleeën! © Photo News