Het weerstation in het Limburgse Arcen heeft de beste papieren om het hitterecord te verbreken.
Volledig scherm
PREMIUM
Het weerstation in het Limburgse Arcen heeft de beste papieren om het hitterecord te verbreken. © Rob Engelaar

Welk meetstation gaat hitterecord Warnsveld verslaan? (En wordt er opnieuw valsgespeeld?)

Een nek-aan-nekrace. Als we de weerkundigen mogen geloven, gaat het hitterecord in Warnsveld uit 1944 woensdag of donderdag sneuvelen. Maar welk officiële meetstation heeft de beste papieren om het record van huisarts en amateurweerkundige Jan Thate (38,6 graden Celsius) te verslaan? En gaat de grote concurrent opnieuw valsspelen?

Bijna 75 jaar houdt het hitterecord van shuisarts en amateurweerkundige Jan Thate (1906-1995) in zijn tuin in Warnsveld dapper stand. Vorig jaar kwam het meetstation van Limburgse Arcen het dichtst bij toen in juli een temperatuur van 38,2 graden werd gemeten. Toch lijkt het volgens meteorologen klip en klaar: vandaag of morgen gaat het record - dat 23 augustus precies 75 jaar bestaat - uit de boeken. ,,En als dat gebeurt, heeft Arcen opnieuw de beste papieren’’, voorspelt weerman William Huizinga uit Apeldoorn.

Poll

Gaat het hitterecord er deze week aan?

  • Ja! (73%)
  • Nee! (27%)
1431 stemmen

Record gaat eraan

In het Limburgse Arcen - dat tegen de Duitse grens aanligt - kunnen ze niet wachten om ‘Warnsveld’ te verslaan, weet de lokale weerman Lei Spreeuwenberg. ,,Dat record gaat eraan”, verzekert hij. ,,We zijn een stuk dichterbij dan vorig jaar.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.