NIJMEGEN:<br /><br />Nijmegen Devils tegen Luik Bulldogs<br />De Gelderlander DG FOTO SPORT IJSHOCKEY
Volledig scherm
NIJMEGEN:

Nijmegen Devils tegen Luik Bulldogs
De Gelderlander DG FOTO SPORT IJSHOCKEY © David van Haren

BeNe-League schrapt play-offs vanwege corona; seizoen Nijmegen Devils ten einde

UPDATENIJMEGEN - Het seizoen van ijshockeyformatie Nijmegen Devils zit er per direct op. De organisatie van de BeNe-League heeft besloten om de play-offs om het kampioenschap te schrappen en geen winnaar uit te roepen. Dit om eventuele verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 

De Nederlands-Belgische topliga volgt daarmee het voorbeeld van Duitsland. Devils zou komend weekeinde het tweeluik tegen Heerenveen Flyers spelen in de halve finale. Door de wedstrijden op zaterdag (in Heerenveen) en zondagavond (in Nijmegen) gaan een streep. Devils plaatste zich voor de halve finale door Bulldogs Luik in de kwartfinale te verslaan. 

Voorzitter Pascal Nuchelmans van de BeNe-League meldt via de website van de Nederlandse ijshockeybond: ,,Het is een enorm ingrijpend besluit om te nemen, maar het is door de actualiteit onvermijdelijk geworden. We nemen onze verantwoordelijkheid richting spelers, begeleiders en supporters. De BeNe-League, de RBIHF (Belgische bond, red) en IJshockey Nederland hebben hier intensief contact over gehad en in gezamenlijkheid het besluit genomen dat we alles voor dit seizoen stilleggen.”  

Devils-aanvoerder Levi Houkes baalt stevig van het schrappen van de play-offs. ,,Dit is heel vervelend, vooral omdat wij het gevoel hadden dat we kampioen konden worden”, zegt hij. ,,We zaten in een goede flow en werden als team steeds sterker na het mindere begin. Het hele jaar hebben we geknokt om in de play-offs te komen, deze wedstrijden zijn de kers op de taart.”

De Nijmegenaar heeft wel begrip voor de keuze. ,,Ik zag het al aankomen, want bijna alle grote ijshockeycompetities hebben hetzelfde besluit genomen. Mijn vrouw is Italiaans, haar familie geeft aan dat we op moeten passen in Nederland. De problemen zijn daar nu groot, terwijl ze twee weken geleden nog op het niveau van Nederland zaten.”  

Regiosport