Volledig scherm
Winnares Esther Chebet uit Oeganda. Foto Jan van den Brink © Jan van den Brink

Futselaar en Chebet imponeren bij Kramp Run

VARSSEVELD - Atleet Frank Futselaar uit Arnhem heeft zaterdagavond de sterk bezette Kramp Run in Varsseveld op zijn naam geschreven. De atleet won de Toprun over 5 kilometer in een nieuw parcoursrecord van 14. 14 minuten.

Vanaf de start liep Futselaar in een kopgroep, met daarin ook de sterke Roy Hoornweg en Mike Foppen. Gaandeweg de wedstrijd over vijf ronden door het centrum van Varsseveld dunde deze kopgroep uit. Bij het ingaan van de laatste ronde waren nog zeven kandidaten, maar Futselaar prolongeerde de winst van 2017. ,,Ik wist dat ik het laatste rondje om de kerk elke bocht aan de binnenkant wilde lopen, ik zette op het juiste moment aan en ben superblij met mijn winst en met mijn tijd."

Minstens zo indrukwekkend was het optreden van Esther Chebet uit Oeganda. De atlete verpulverde het parcoursrecord (16.44 minuten) met 44 seconden. ,,Het is mijn eerste wedstrijd over 5 kilometer", stelde de 20-jarige atlete vol trots. ,,Ik wilde graag zien hoe hard ik in deze wedstrijd kon lopen."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport