Teleurstelling bij Tom Scholten na de verloren regiobekerfinale. Finale tussen HV Huissen en Hastu uit Nijmegen eerder dit seizoen.
Volledig scherm
Teleurstelling bij Tom Scholten na de verloren regiobekerfinale. Finale tussen HV Huissen en Hastu uit Nijmegen eerder dit seizoen. © Fons Sluiter

Handbalbond beëindigt per direct alle competities; niemand degradeert of promoveert

NIJMEGEN - De Nederlandse handbalverbond NHV heeft besloten om per direct alle handbalcompetities te beëindigen vanwege het coronavirus. Nadat de overheid maandag met strengere maatregelen kwam, ziet de bond zich genoodzaakt alle activiteiten te staken. Opvallend is dat NHV ook heeft besloten om geen promoties en degradaties toe te kennen. 

Andere sportbonden die de competities hebben beëindigd, zoals de basketbalbond NBB en de Nevobo (volleybalbond) kijken nog wat ze doen met de competitie-indelingen voor volgend seizoen. De handbalbond is rigoureuzer en schrapt feitelijk het volledige seizoen 2019-2020 uit de boeken. 

‘Het bondsbestuur is weloverwogen tot dit besluit gekomen. Daar waar promoties zijn, zullen er namelijk ook degradaties plaats moeten vinden. De competitie was in veel gevallen echter nog in een dusdanige beslissende fase, dat zij het niet verantwoord vindt de promotie- of degradatieregeling te handhaven’, schrijft de bond op de website. 

De handbalcompetities liepen op hun eind en zouden in sommige gevallen al deze maand worden afgerond. Onder meer de Final Four in de BENE-League (hoogste divisie) en de landelijke bekercompetitie zijn afgelast.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport