Volledig scherm
Trainer Frank Gentges, hier nog in dienst van Oberliga-team Moskitos Essen. © Beeld Werkt

IJshockeyclub Devils stelt oude bekende Frank Gentges aan als nieuwe coach

NIJMEGEN - Nijmegen Devils  stelt per direct Frank Gentges aan als nieuwe hoofdcoach. De 54-jarige Duitser tekent een contract tot de zomer van 2021. Door het aanstellen van de trainer heeft de Nijmeegse ijshockeyformatie een vervanger gevonden voor Alexander Jacobs, die eerder dit seizoen aan de kant werd gezet. 

Gentges is geen onbekende voor Devils. De trainer stond al aan het roer bij de BeNe-League-club in het seizoen 2008-2009. Hij won toen de nationale beker met zijn equipe. Daarna trainde de oud-speler jarenlang op het derde Duitse niveau (Oberliga). De laatste vijf seizoenen was hij hoofdcoach van Moskitos Essen, maar daar vertrok Gentges onlangs. 

Door een trainingsongeval begin dit seizoen liep hij een nekblessure op. Daarvan is hij nog herstellende en daardoor worden sommige taken nog door andere mensen binnen de club opgepakt, laat het bestuur van Devils weten. 

Gentges richt zich naast het trainerschap ook op het doorlichten van de organisatie en de structuur binnen Devils. ,,Er is behoorlijk wat werk aan de winkel”, zegt Gentges in een persbericht. ,,Ik weet dat de rest van dit seizoen moeilijk zal worden, maar samen moeten we de klus klaren om de basis voor de komende jaren neer te leggen.”  

Volledig scherm
Coach Frank Gentges in zijn eerste periode bij Devils. In het seizoen 2008-2009 won hij de beker met de Nijmeegse equipe. © Mariska Hofman

Landstitel

Het bestuur van Devils nam vorige maand afscheid van Nijmegenaar Jacobs, ondanks een doorlopend contract tot medio 2021. De Nijmegenaar won vorig seizoen (in zijn eerste jaar van zijn tweede periode bij Devils) de beker en de landstitel. Die laatste prijs won de club daarvoor voor het laatst in 2010. De BeNe-League (de hoogste competitie) is net begonnen. Devils speelt eind december de halve finale in het nationale bekertoernooi tegen Hijs Hokij Den Haag.      

Regiosport