Wesley Koolhof.
Volledig scherm
Wesley Koolhof. © ANP

Koolhof haalt de laatste vier in Marseille

Wesley Koolhof staat in de halve finale in Marseille. Met de Kroaat Nikola Mektic klopte de tennisser uit Duiven bij de laatste acht van het Franse ATP250-toernooi de Israëlier Jonathan Erlich en de Wit-Rus Andrei Vasilevski: 6-3, 7-5.

Koolhof en Mektic, de mondiale nummers 16 en 22 en in Marseille als tweede geplaatst, hadden in de eerste set al snel een break te pakken en lieten de voordelige marge niet meer glippen. In de tweede set kwamen Koolhof en Mektic met 2-5 achter, maar vijf games en slechts vier verloren punten later had het duo de plek bij de laatste vier binnen.

Voor het bereiken van de eindstrijd in de Zuid-Franse havenstad, hun eerste gezamenlijke, moeten Koolhof en Mektic zien te winnen van de Deen Frederik Nielsen en de Duitser Tim Puetz.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport