Nikola Mektic en Wesley Koolhof (r).
Volledig scherm
Nikola Mektic en Wesley Koolhof (r). © Pim Ras Fotografe

Koolhof in Dubai razendsnel naar de kwartfinale

Wesley Koolhof heeft de laatste acht in Dubai bereikt. Met zijn Kroatische partner Nikola Mektic won de Duivense tennisser in de eerste ronde van het ATP500-toernooi in de Verenigde Arabische Emiraten van Abdulrahman Al Janahi en Fares el Janahi uit het gastland: 6-0, 6-1.

Koolhof en Mektic, de nummers 17 en 22 van de wereld, hadden een veredelde walk-over. In de eerste set verloren ze maar 5 van de 29 gespeelde punten. In de tweede set deden de Nederlander en de Kroaat, die zowaar een keer werden gebroken, het iets ‘slechter’: 13 van de 40. Alleen door een toiletpauze tussen de eerste en tweede set duurde de wedstrijd langer dan 40 minuten.

Voor een plek in de halve finale moeten Koolhof en Mektic winnen van de als vierde geplaatste Zuid-Afrikaan Raven Klaasen en de Oostenrijker Oliver Marach. Zij versloegen de Russen Karen Khachanov en Andrey Roeblev.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport