Volledig scherm
Wesley Koolhof serveert, Marcus Daniell wacht af. © EPA

Koolhof in thriller naar finale Brisbane

Wesley Koolhof staat in de finale in Brisbane. Met de Nieuw-Zeelander Marcus Daniell was de Duivense tennisser bij de laatste vier van het ATP-toernooi in Australië in een thriller te sterk voor de ‘thuisspelers’ John Millman en John-Patrick Smith: 6-7 (4), 7-6 (2), 10-8.

,,Het was van beide kanten een sterke pot”, stelde Koolhof na de fraaie overwinning. ,,De wedstrijd ging echt alle kanten op.”

Koolhof en Daniell, de mondiale nummers 42 en 51, kregen in de eerste set liefst zes breekkansen tegen en werkten er 5 weg. Omdat ze zelf hun enige kans pakten, draaide het uit op een tiebreak en daarin waren de Australiërs te sterk.

Heer en meester

Ook de tweede set draaide, door elk een break, uit op een tiebreak en daarin waren Koolhof en Daniell heer en meester. In de benodigde supertiebreak verloren beide koppels veel servicepunten, maar Koolhof en Daniell lieten er net eentje minder lopen.

Voor de eindoverwinning, Koolhofs vierde op ATP-niveau in zijn tiende finale, moeten de Nederlander en Nieuw-Zeelander afrekenen met de als vierde geplaatste Amerikaan Rajeev Ram en de Brit Joe Salisbury.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport