Topklasser Spes uit Milsbeek in actie eerder dit seizoen.
Volledig scherm
Topklasser Spes uit Milsbeek in actie eerder dit seizoen. © Theo Peeters

Korfbalbond KNKV schrapt veldcompetitie; bij zaalcompetitie wel promoties en degradaties

ZEIST - De korfbalbond KNKV schrapt per direct de veldcompetitie en wijst geen degradanten en kampioenen aan. Bij de bijna uitgespeelde zaalcompetitie is de tussenstand de eindstand. Voor de topcompetities (Korfbal League, hoofdklasse en Topklasse vrouwen) wordt een uitzondering gemaakt. De competitie ligt stil vanwege het coronavirus. 

De KNKV wil de zaalcompetities in de hoogste afdelingen het liefste wel uitspelen. De play-offs, play-downs en de finales worden dan later deze zomer nog gespeeld, als de situatie het toelaat.  

‘Over deze optie gaat het KNKV de komende dagen met de betrokken verenigingen in gesprek. Mochten deze competities niet uitgespeeld kunnen worden, dan beslist het bondsbestuur zo snel mogelijk nadat het kabinet helderheid heeft gegeven over de maatregelen’, meldt de korfbalbond op de website.  

Voor de zaalcompetities stonden nog enkele wedstrijden op het programma toen het seizoen abrupt ten einde kwam vanwege het coronavirus. Daarom acht de bond het reëel om voor de zaalcompetitie wel promoties en degradaties toe te kennen. De veldcompetitie is pas halverwege. Door de maatregelen om het virus in te dammen zijn sportzalen en sportclubs momenteel gesloten. Ook trainen is niet mogelijk. 

Regiosport