Volledig scherm
Het Doetinchemse Orion verloor zondagmiddag de vierde finalewedstrijd van Lycurgus. Foto DG © foto dg

Lycurgus trekt stand in finale gelijk na zege op Orion

DOETINCHEM - De finale van de eredivisie volleybal kent een geweldige apotheose nu Lycurgus zondagmiddag in Doetinchem met 2-3 van Orion won en komende zondag 12 mei de beslissende vijfde wedstrijd plaats vindt.

In een uitverkochte Topsporthal met 1700 mensen begon het Doetinchemse Orion matig aan het duel. Lycurgus sloeg snel een gaatje maar zoals wel vaker vocht Achterhoek Orion zich knap terug. Aan het einde van de set bleek de marge te groot om te overbruggen.

De tweede set begon Orion sterk, Het sloeg direct een gat (6-2) en hield dat vast tot 11-11. Bij 13-13 sloegen de Groningers een gaatje (13-16), maar Orion repareerde dat snel (16-16). In de slotfase was Orion net iets fortuinlijker, waardoor het de stand in sets gelijk trok.

De derde spelreeks was aanvankelijk een gelijkopgaande, met tussenstanden van 5-5 en 12-12. Daarna demarreerde Orion, kwam 12-17 voor, behield een marge en won vervolgens de set.

Dat geen set hetzelfde is, bleek in set vier. Lycurgus had het initiatief en Orion was het even helemaal kwijt. Snel berustte de ploeg in een nederlaag van deze set, waarna al tijdens deze set de voorbereiding op de beslissende vijfde set begon.

Hierin sloeg Lycurgus snel een verschil bij elkaar, een klap die Orion niet meer te boven kwam. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport