Ruud van den Horst in actie voor eredivisieclub Polar Bears uit Ede.
Volledig scherm
Ruud van den Horst in actie voor eredivisieclub Polar Bears uit Ede. © BSR Agency

Ook basketbalbond en zwembond stoppen competities per direct

NIJMEGEN - Na volleybalbond Nevobo schrapt ook basketbalbond NBB en zwembond KNZB alle competities en wedstrijden van dit seizoen vanwege het coronavirus.

De NBB en KNZB spelen in op de nieuwe maatregelen van het kabinet. Zo werd maandag duidelijk dat alle evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni zijn verboden.

De basketbalbond meldt dat er geen kampioenen worden aangewezen in de gestopte landelijke en afdelingscompetities. ‘De NBB acht dit niet passend gelet op het gemankeerde seizoen.’

Een uitzondering vormen poules waarin eventueel al een kampioen is, meldt de bond op de eigen site.

Bij de indeling voor volgend seizoen kijkt de NBB wel naar dit seizoen, naar de huidige ranglijst om precies te zijn. Dit om voor promotie en degradatie een zo eerlijk mogelijke afweging te maken voor welke teams daarvoor in aanmerking komen.

Trainingsregime

De beslissing van de KNZB geldt voor het gehele schoonspringen, synchroonzwemmen, waterbasketbal, waterpolo en wedstrijdzwemmen. ‘Zwembaden zijn gesloten en het verenigingsleven ligt stil. Zowel voor de topsporters als voor hen die op andere niveaus als sporter actief zijn, is er geen sprake meer van een normaal trainingsregime’, geeft de zwembond aan.

De KNZB meldt in een persbericht dat voor Pasen, het tweede weekeinde van april, duidelijkheid wordt gegeven over de gevolgen voor volgend seizoen.

Regiosport