Volledig scherm
Joris Marcelis is aan zijn laatste duels als speler van Orion bezig. Foto Jan van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Orion is klaar voor finale tegen Lycurgus

DOETINCHEM - De volleyballers van Orion starten zondag in Groningen de jacht op de landstitel in de eredivisie met de eerste finalewedstrijd tegen Lycurgus.

Orion-aanvoerder Pim Kamps verheugt zich op het treffen. ,,We zijn er fysiek, mentaal en qua tactiek klaar voor”, zegt Kamps. Zaterdag wordt er nog een keer getraind door de Doetinchemse ploeg van trainer Martijn van Goeverden. Kamps: ,,De ene speler heeft daar meer behoefte aan dan de andere. Een speler die extra rust wil pakken, moet je dat gunnen. Zondag (morgen, RA) moet het gebeuren.’’

Voor veel Orion-spelers is het spelen van een finale nieuw. ,,Dat kan spannend zijn, aan de andere kant is het volleybalspel niet anders als er finale voor het woord wedstrijd staat’’, aldus Kamps.

De eerste bal wordt morgen in Martiniplaza om 16.00 uur geslagen. Voor diagonaalspeler Joris Marcelis is het een van zijn laatste wedstrijden in zijn actieve carrière. Marcelis stopt, maar blijft wel aan Orion verbonden. Komend seizoen is hij assistent-trainer.

Ook is inmiddels duidelijk dat de midspelers Steven MacDonald, Wessel Anker en Twan Wiltenburg én de spelverdelers Yordan Peev en Nikita Artamonov na de zomer niet terugkeren bij Orion. ,,Met Shalev Saada zijn we nog in gesprek’’, zegt voorzitter Wijnand Geerdink van de Stichting Topvolleybal Orion Doetinchem. ,,Zijn komst was in februari een gouden greep. We hopen dat we er met hem uitkomen.’’

Met Jelle Hilarius, Noah van Dam, Jannes van der Ham en Rudy Schneider heeft Orion al vier nieuwe spelers binnen. Peter Ogink, Pim Kamps, Rob Jorna en Jordi van Andel blijven.

Nieuw is dat het huidige Achterhoek Orion de komende seizoenen Active Living Orion heet. ,,Active Living ziet Orion als een kans’’, schetst Geerdink die, niet toevallig, met Jos Gelling eigenaar van Active Living is. ,,We zien kansen dit te doen in een soort sport-businessmodel. Active Living en Orion kunnen elkaar versterken. Waar we aan de knoppen kunnen draaien, zullen we het niet laten.’’

Wel waakt Geerdink, die naast stichtingsvoorzitter en sponsor ook nog in het technisch hart zit, er voor dat het als een persoonlijk ‘feestje’ wordt beschouwd. ,,Dat is het niet. We committeren ons als bedrijf voor minimaal twee jaar aan dit project.’’

De stichting waaronder het eerste mannenteam van de Doetinchemse club valt, heeft aangegeven dat Orion volgend seizoen Europacup speelt, in de CEV Cup of Challenge Cup. De Champions League laat Orion, ook als het kampioen wordt, uit financiële overwegingen aan zich voorbijgaan.

En verder wordt onderzocht of de speelvloer in de Topsporthal in Doetinchem de kleuren van de Achterhoekse vlag kan krijgen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport