Volledig scherm
Achterhoek Orion werd zondag volleybalkampioen van Nederland. Foto Ronald Hoogendoorn © Ronald Hoogendoorn

Orion volleybalkampioen van Nederland

GRONINGEN - Orion is op magistrale wijze volleybalkampioen van Nederland geworden, de Doetinchemmers versloegen na een 2-0 achterstand in sets Lycurgus in de vijfde en finalewedstrijd met 2-3. Ook de finaleserie werd 2-3 voor Orion.

De eerste set ging aanvankelijk gelijk op, tot 8-8 deden beide ploegen niet voor elkaar onder, daarna scoorde Lycurgus vier keer op rij. Dat verschil bleef de rest van de set gehandhaafd.

De tweede spelreeks gaf een gretig Orion te zien, de Doetinchemmers namen een 6-10 voorsprong. Toen versnelde de thuisploeg voor 4000 toeschouwers in Martiniplaza. Achterhoek Orion was het helemaal kwijt, zo werd het 17-13. Dat verschil gaf Lycurgus niet meer uit handen.

In  de derde set bleef Orion lange tijd aan de goede kant van de score. Met risicoloos serveren werd Lycurgus uitgedaagd de aanval te scoren. Bij 17-17 hadden de Groningers de gasten achterhaald en bij 19-18 kwam Lycurgus voor het eerst op voorsprong.  Na 25-24 wisselden match- en setpoints elkaar af. Orion hield het hoofd koel, vocht als leeuwen en won de set (32-34).

Orion vervolgde het harde werken ook in set vier. Het kwam op 6-3 achter, herpakte zich en bleef daarna steeds aan de goede kant van de score. In de vijfde en beslissende set stond Orion zijn mannetje, en won het met het kleinst mogelijke verschil.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport