Volledig scherm
Orion is nog een zege van de landstitel verwijderd. Foto Jan van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Orion weerstaat matchpoints en wint opnieuw van Lycurgus; landstitel dichtbij

GRONINGEN - De volleyballers van Orion uit Doetinchem hebben woensdagavond in een zinderende finalewedstrijd met 2-3 (25-17, 25-13, 23-25, 29-31 en 11-15) van Lycurgus gewonnen. Hierdoor nemen de Doetinchemmers een 2-1 voorsprong in de finaleserie best of five om de landstitel.

Komende zondag kan Orion kampioen van Nederland worden. De wedstrijd in de Topsporthal in Doetinchem begint om 13.30 uur.

Na een sterke eerste paar punten zakte Orion ver weg in de eerste en tweede set. Deze werden dan ook betrekkelijk eenvoudig door het Groningse Lycurgus gewonnen.

Daarna ging de knop om, vocht Achterhoek Orion voor elke bal, was de pass beter verzorgd en scoorden de aanvallers er lustig op los. De setwinst in reeks drie en vier kwam moeizaam tot stand, zo weerstonden de Doetinchemmers in de vierde set vier matchpoints. In de vijfde set bleef Orion steeds aan de goede kant van de score, waarmee het voor de tweede keer in vier dagen met 3-2 van Lycurgus won. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport