Volledig scherm
WSV Giesbeek staat op plaats 18 na de eerste dag van de Champions League-finale. Foto Jan van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Progressie WSV Giesbeek in finale Champions League

SANKT MORITZ - Na de eerste zeildag van de finale in de Champions League staat het J70-team van WSV Giesbeek in Sankt Moritz op een 18e plaats.

De eerste race in Zwitserland verliep voor de Liemerse zeilers gisteren niet zonder slag of stoot. ,,Die verliep dramatisch, we maakten veel kleine foutjes”, stelde coach Peter Wanders van WSV Giesbeek. ,,We eindigden die race als zevende en laatste.”

In de tweede wedstrijd was er een botsing met Monaco. ,,De aanloop naar de start was goed, maar Monaco maakte schade aan onze boot. Daardoor kwamen we niet goed van de startlijn weg.”

De Monegasken kregen straf en eindigden als achtste, Giesbeek moest genoegen nemen met een zevende plaats. ,,Toch zag je dat er meer snelheid in onze boot zat, en dat hebben we in de derde wedstrijd ook laten zien”, klonk Wanders opgetogen. ,Die eindigden we namelijk als derde, op korte afstand van de winnaar van de race. Ons team boekte duidelijk progressie.”

Wanders: ,,We zijn de beste Nederlandse boot tot dusver, als we in race vier nog als vijfde of hoger eindigen, dan blijven we dat ook.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport