Volledig scherm
Wesley Koolhof bij een eerdere wedstrijd. © Bert Beelen

Rapiditas sluit teleurstellend seizoen af met handhaving op hoogste niveau

DEN HAAG - Rapiditas heeft zich op de laatste speeldag van de eredivisie (gemengd) veilig gespeeld. Ondanks de nederlaag bij Leeuwenbergh (5-3) bleef Salland de hekkensluiter. Tot opluchting van coach Marco Kroes.

Kroes, die samen met Wouter Kropman de Nijmeegse ploeg leidt, was blij met de handhaving op het hoogste niveau. ,,Onze doelstelling is behaald, want voor het aanzien van de club wilden we graag in de eredivisie actief blijven”, zei Kroes.

Rapiditas begon sterk aan het duel in Den Haag. De Chayenne Ewijk en de Russin Polina Leykina wonnen hun enkelspel. ,,Dat was verrassend”, zei Kroes. ,,Dat gaf ons meteen wat extra lucht. Leeuwenbergh moest er nog vol voor gaan om de play-offs te halen. Uiteindelijk hadden wij aan drie punten meer dan genoeg voor handhaving.’’

Leykina versloeg Lara Salden (4-6 en 2-6), Ewijk was te sterk voor Malene Helgo (1-6 en 4-6). Igor Sijsling en Ewijk wonnen hun dubbelpartij.

Punten sprokkelen

Rapiditas kende een teleurstellend seizoen op het hoogste clubniveau van Nederland. De Nijmegenaren wonnen alleen de eerste wedstrijd van het jaar tegen Salland (6-2).

Verder moest de ploeg vooral punten sprokkelen, ook omdat de Franse speelster Sherazad Reix na een blessure niet meer inzetbaar was. Kroes: ,,We willen volgend seizoen met de basis eerder bij elkaar komen. Dan kunnen we ons beter voorbereiden. Ook moeten we in de breedte nog wat sterker worden.”

Een voordeel voor Rapiditas is dat de competitie volgend jaar waarschijnlijk eerder start. De zeven partijen worden in enkele weken afgewerkt. De eredivisie viel ook dit jaar weer tegelijk met Roland Garros.

Rapiditas miste daardoor in de eerste vijf duels Wesley Koolhof. ,,Als de nieuwe opzet doorgaat, is hij waarschijnlijk vaker inzetbaar voor ons.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport