Volledig scherm
PREMIUM
De routekaart voor zondag. © DG

Ronde van de Achterhoek krijgt in 2019 Terborg als finishplaats

GENDRINGEN - Wielerronde door de hele Achterhoek krijgt volgend jaar Terborg als finishplaats. Organisatie wil rouleren om zo meer sponsors te werven.

De Ronde van de Achterhoek, die zondag de tweede editie beleeft, heeft net als vorig jaar Gendringen als finishplaats. Maar in 2019 is dat niet meer zo, zegt voorzitter Gerard van Balveren van het organisatiecomité.

,,Dan is de finish in Terborg'', stelt Ulftenaar Van Balveren. ,,Dat heeft er enerzijds mee te maken dat de stad Terborg dan 600 jaar bestaat, maar het heeft ook een andere reden. We willen alle gemeenten die onze ronde aandoet, er meer bij betrekken. We willen rouleren met de finishplaats om zo ook makkelijker sponsors te vinden. Dat wordt nu steeds lastiger. Je klopt telkens bij dezelfde mensen aan.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport