Volledig scherm
Wereldkampioen Zydrunas Savickas uit Litouwen in actie tijdens een eerdere editie. © Theo Kock

Sterkste Man baalt van uitblijven subsidie gemeente Oude IJsselstreek

ULFT - DRU-complex in Ulft zaterdagmiddag decor van sterkste mannen van de wereld. Organisatie overweegt een vertrek uit de gemeente Oude IJsselstreek.

Mastodonten zijn het. Mannen van 180 tot 200 kilo zullen zaterdag op het DRU-complex in Ulft tractoren trekken, deadliften en enorme stenen optillen. De sterkste man ter wereld strijkt ook dit jaar weer neer in de Achterhoek. ,,Dat is al jaren zo en dat willen we het liefst ook zo houden’', zegt organisator Paul Rabelink uit Varsselder.

De sportschoolhouder uit Terborg plaatst echter ook een kanttekening. ,,Dit is een prachtig evenement dat in 91 landen op televisie wordt uitgezonden. Het is pure reclame voor de gemeente Oude IJsselstreek. Dan is het heel erg jammer dat we geen enkele ondersteuning krijgen op financieel gebied. We hebben in november een aanvraag voor subsidie ingediend. Volgens de gemeente waren we te laat én kon het niet omdat mijn sportschool Physique in Terborg statutair gevestigd zou zijn in Lobith. Maar dat komt omdat ik daar vroeger ook een sportschool had.’’

Gratis entree

,,Het is jammer dat er geen medewerking is van de gemeente’', aldus Rabelink. ,,Wij vragen nooit entreegeld voor de sterkste man en dat willen we zo houden. Maar zo wordt het lastig om het hier te houden. We overwegen dan ook een vertrek. Gelukkig hebben veel regionale bedrijven ons wel gesteund, zodat de wedstrijd toch door kan gaan.’'

Zaterdag komen in Ulft vanaf 13.00 uur bekende atleten als Dainis Zageris (Letland), Krzysztof Radzikowski (Polen), Sean O’Hagan (Ierland) en Luke Herrick (USA) in actie. Ook de Nederlanders Alex Moonen, Kelvin de Ruiter en Vlad Buda geven acte de presence. Ze werken in totaal zes onderdelen af.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport