Volledig scherm
Bernhard ten Brinke van het Toyota Gazoo Racing-team werd maandag zevende. Foto Foto Bernhard ten Brinke Racing © Foto Bernhard ten Brinke Racing

Ten Brinke negende in zevende Dakar-etappe

SAN JUAN DE MARCONA - Rallyrijder Bernhard ten Brinke uit  Zeddam is maandag de zevende etappe van de Dakar-rally in Peru als negende geëindigd. De etappe, met start en finish in San Juan De Marcona, werd door Stefan Peterhansel gewonnen.

De etappe kende een proef van liefst 323 kilometer, waarin Ten Brinke zich  aanvankelijk samen met navigator Xavier Panseri in de top vijf nestelde. In het tweede deel van de etappe moest hij iets terrein prijsgeven, waardoor hij uiteindelijk 25.45 minuten verloor.

In het algemeen klassement staat de Achterhoekse rijder van Toyota Gazoo Racing-team nu op een negende plaats, op 4.32.31 uur van ploeggenoot en klassementsleider Nasser Al-Attiyah.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport