Volledig scherm
Orion plaatst zich voor de finale om de landstitel. Foto Jan van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Volleyballers Orion na zinderend duel naar finale om landstitel

DOETINCHEM - De volleyballers van Orion uit Doetinchem hebben zaterdagavond de finale van de strijd om de landstitel bereikt. De laatste wedstrijd van de kampioensgroep van de eredivisie werd weliswaar met 2-3 (22-25, 20-25, 25-18, 25-21 en 11-15) van Dynamo verloren, maar dat was net voldoende voor plaatsing.

Orion was bijna dood en begraven na de eerste twee sets. Het liep niet, er werd veel fout geserveerd  en de Achterhoekse ploeg was wanhopig op zoek naar oplossingen. 

In set drie startte Orion voor een bijna volle sporthal sterk en groeide het geloof in een goede afloop. De set werd binnen gehaald. In de wetenschap dat 1 set voor beide teams daarna voldoende was om de finale te bereiken, werd begonnen aan set vier. Hierin kende Achterhoek Orion een dipje, van 12-8 werd het 12-13, maar daarna trok de Doetinchemse ploeg van trainer Martijn van Goeverden de wedstrijd naar zich toe.

Voor het vierde jaar op rij treft Orion in de finale het Groningse Lycurgus. De eerste finalewedstrijd wordt zondag 21 april (eerste paasdag) gespeeld in Groningen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport