Volledig scherm
Wivoc is gedegradeerd uit de derde divisie. Foto: Wivoc © PR

Wivoc speelt toch geen nacompetitie en degradeert

WINTERSWIJK - De volleyballers van Wivoc zijn gedegradeerd. Dat terwijl ze zich net aan het voorbereiden waren op de nacompetitie die morgen in Barneveld wordt gespeeld. Wivoc degradeerde uit de derde divisie A, maar zag tot zijn eigen verbazing dat de toevoeging ‘degradatie’ door de volleybalbond Nevobo veranderd was in ‘p/d-wedstrijden.’

Wivoc schreef dat toe aan het feit dat nummer tien Bovo 2 vrijwillig degradeer­de. Aanvoerder Gerald Mensen van Wivoc kreeg deze week argwaan. ,,Toen het schema van de nacompetitie op de site van de bond kwam, zag ik dat wij daar niet bij stonden”, zegt Mensen balend.

,,Daarna heb ik meteen de bond gebeld. Een mevrouw vertelde mij dat de toevoeging p/d-wedstrijden een vergissing was. Wij waren gedegradeerd en hadden geen recht op nacompetitie. Dit is natuurlijk een grote flater.” 

De Nevobo bevestigt de foutieve vermelding. ,,Maar dat was het gevolg van een technisch aspect. We hebben Wivoc hier meteen over geïnformeerd en ook over het feit dat er nooit sprake van is geweest dat ze p/d-duels mochten spelen”, meldt Nevobo-medewerker Arjan de Groot.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport