Volledig scherm
De 'Typhoon' in Bobbejaanland. De stalen achtbaan werd in 2004 geopend. © RV / Cia Jansen

Bobbejaanland bouwt 'snelste, hoogste en steilste triple launch coaster van Benelux'

Het Belgische attractiepark Bobbejaanland wordt 3.000 vierkante meter groter en krijgt een nieuwe themazone. Het gaat om de grootste investering in de geschiedenis van het park. En voor de durfals: er komt ook een nieuwe achtbaan.

Het attractiepark in het Belgische Lichtaart opent volgend jaar een spectaculaire nieuwe achtbaan, een 'triple launch coaster'. Voor wie er zich niets kan bij voorstellen: een ritje bestaat uit drie lanceringen - vooruit, achteruit en weer vooruit - en een aantal lussen waar je heel even ondersteboven hangt (zie ook de video onderaan).

Een vergelijkbaar exemplaar staat sinds vorig jaar al in Bobbejaanlands Nederlandse zusterpark, Slagharen. De achtbaan in dat park is 33 meter hoog en haalt een topsnelheid van 95 kilometer per uur. Het exemplaar dat volgend voorjaar bij onze zuiderburen plezier moet brengen, wordt 'de snelste, hoogste en steilste triple launch coaster met de meeste inversies van de Benelux', zegt directielid Peggy Verelst.

Nieuw stuk park

De nieuwe attractie komt te liggen in een nieuw stuk park van ongeveer 2 hectare groot. Daarvoor breidt het park 3.000 vierkante meter uit. Ook de spectaculaire rollercoaster 'Typhoon' en de 'Sledge Hammer' komen in die nieuwe zone te liggen. 

De verbouwing start deze zomer al en moet in het voorjaar van 2019 afgerond zijn. Hoeveel het kostenplaatje bedraagt, wil Bobbejaanland niet kwijt, 'al gaat het om de grootste investering ooit'.

  1. Bob reist wereld rond op zoek naar plaatsen waar de tijd stil bleef staan
    top 10

    Bob reist wereld rond op zoek naar plaatsen waar de tijd stil bleef staan

    Hij houdt van een flinke portie adrenaline en laat zich niet snel afschrikken. Urban explorer Bob Thissen uit Heerlen trekt met zijn camera de wereld rond op zoek naar plaatsen waar niemand nog komt of durft te komen: van ruimtevaartbasissen en leegstaande gevangenissen waar medische experimenten gebeurden tot de in allerijl achtergelaten straten van Fukushima. Hij bundelde zijn indrukwekkendste avonturen nu in een prachtig fotoboek. En voor ons maakte hij zijn top 10.