ANP
Volledig scherm
© ANP

Consumentenbond: Website van reisbranche met reisadviezen verwarrend

De nieuwe website reisadvies.nu, een initiatief van een groep reisondernemingen, is verwarrend voor reizigers en schetst een te rooskleurig beeld, vindt de Consumentenbond. De bond heeft zijn zorgen geuit bij de toezichthouder ACM. 

 1. Spanje met corona ontvluchten kan Nederlandse groep duur komen te staan
  zoektocht

  Spanje met corona ontvluch­ten kan Nederland­se groep duur komen te staan

  De opsporingsautoriteiten in het westen van Spanje zijn al de hele week naarstig op zoek naar een groep Nederlandse toeristen die ervandoor is gegaan nadat een deel van hen positief testte op het coronavirus. De Nederlanders moesten zichzelf verplicht isoleren in hun accommodatie, maar vertrokken met de noorderzon. Op het negeren van de quarantaineregels staat een boete die kan oplopen tot 60.000 euro. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is niet betrokken bij de zoektocht, laat een woordvoerder weten.
 2. Zo vier je mega luxe vakantie in Rotterdam (als je in één dag een maandsalaris kan uitgeven)
  PREMIUM

  Zo vier je mega luxe vakantie in Rotterdam (als je in één dag een maandsala­ris kan uitgeven)

  Een dagje vakantie in eigen stad, maar dan overgoten met het toppunt van luxe. Niet hoeven letten op het budget, waarop normaal altijd beknibbeld moet worden, maar voor eenmaal als een ‘big spender’ Rotterdam ervaren. Hoe zou dat er uit zien? We namen achter de computer de proef op de som en gaven in een dag een maandsalaris uit. ,,U kunt de limousine eventueel ook laten wachten.”