Volledig scherm
Het grootste springkasteel ter wereld is binnenkort in Gent te vinden. © Facts

Grootste springkasteel ter wereld staat binnenkort in België

Wie wil springen in het grootste springkasteel ter wereld moet binnenkort in België zijn. Bezoekers van de Flanders Expo in Gent, waar science fiction, televisie en videogames centraal staan, kunnen daar op 7 en 8 april kennismaken met The Beast, het grootste opblaasbare obstakelparcours ter wereld. 

The Beast, een reusachtig springkasteel dat 272 meter lang is, 6.000 kilo weegt en 2 miljoen liter lucht bevat, komt dit jaar naar de sciencefiction- en fantasybeurs FACTS in Gent. In 2017 konden bezoekers zich al uitleven op The Beast, maar het springkasteel was toen nog veel kleiner. 

Naast The Beast komt ook  Emelie de Ravin, beter bekend als Belle in de ABC-serie Once Upon A Time op 7 en 8 april naar FACTS. Handtekeningenjagers kunnen er in de rij komen staan om de actrice, die ook speelde in Lost en Roswell, te ontmoeten. 

Volledig scherm
© FACTS
  1. Bob reist wereld rond op zoek naar plaatsen waar de tijd stil bleef staan
    top 10

    Bob reist wereld rond op zoek naar plaatsen waar de tijd stil bleef staan

    Hij houdt van een flinke portie adrenaline en laat zich niet snel afschrikken. Urban explorer Bob Thissen uit Heerlen trekt met zijn camera de wereld rond op zoek naar plaatsen waar niemand nog komt of durft te komen: van ruimtevaartbasissen en leegstaande gevangenissen waar medische experimenten gebeurden tot de in allerijl achtergelaten straten van Fukushima. Hij bundelde zijn indrukwekkendste avonturen nu in een prachtig fotoboek. En voor ons maakte hij zijn top 10.