ANP
Volledig scherm
© ANP

Heel Nederland rood op Europese coronakaart, Groningen donkerrood

Nederland is een rode vlek geworden op de Europese kaart van de corona-uitbraak, omdat het aantal nieuwe gevallen de laatste weken explosief stijgt. Groningen is donkerrood, omdat de uitbraak daar naar verhouding het ergst is. De andere elf provincies zijn iets lichter rood.

2 reacties

 • Marco Wegma

  3 maanden geleden
  En we hebben gewoon weer 4 jaar voor het wanbeleid gekozen van Rutte. Iedereen bedankt. Je weet niet wat je wel en niet kan geloven : juni 2020 mondkapjes zijn schijnveiligheid dec 2020 mondkapjes verplicht. Vaccineren is vrijwillig o nee toch niet. de Engelse variant zorgt voor veel meer besmettingen 2 maanden toch niet. We mogen weer weer alles doen O nee toch niet. Eerst nadenken en dan reageren. En bouw het rustig op: cafés en restaurants open en dan langzaam aan de rest.
 • Daan Janssen

  3 maanden geleden
  Dus als we de redenatie van het ECDC volgen, dan moeten we stoppen met testen en is er niks meer aan de hand.
 1. Vakantiegangers moeten op zwarte zaterdag rekenen op lange files op Duitse en Franse snelwegen

  Vakantie­gan­gers moeten op zwarte zaterdag rekenen op lange files op Duitse en Franse snelwegen

  De ADAC, de Duitse zusterorganisatie van de ANWB, waarschuwt vakantiegangers dat de veelgebruikte snelwegen A1 en A61 in Duitsland deels onbegaanbaar zijn door de schade die het hoogwater deze maand heeft aangericht. Er zijn omleidingsroutes van tientallen kilometers lang, maar bestuurders moeten overal rekening houden met lange files. In Frankrijk wordt het morgen ook druk op de weg vanwege de beruchte zwarte zaterdag, waarschuwt de ANWB. ,,Als het even kan, vertrek pas zondag.”
 2. Lonely Planet-rover drijft boekhandels tot waanzin: zo is hij ze telkens weer te slim af
  PREMIUM
  Update

  Lonely Pla­net-ro­ver drijft boekhan­dels tot waanzin: zo is hij ze telkens weer te slim af

  Een dief die het puur en alleen op reisgidsen heeft gemunt. Sta-pel-gek worden ze ervan bij vestigingen van boekhandel Bruna in Hoogvliet en Hellevoetsluis. De dief sloeg al meerdere malen toe. De schade loopt in de duizenden euro’s. Een uitgever van de gidsen doet nu een opvallend voorstel: als de verdachte de gestolen waar netjes terugbrengt, krijgt hij een gloednieuwe reeks reisgidsen.