Het coronapaspoort is een eerste stap naar ‘gewone’ zomervakanties.
Volledig scherm
PREMIUM
Het coronapaspoort is een eerste stap naar ‘gewone’ zomervakanties. © ANP

Hoe werkt het coronapaspoort en wat kunnen we ermee?

Europa heeft een eerste stap gezet op weg naar ‘gewone’ zomervakanties. Met een overweldigende meerderheid zette het Europees Parlement gisteren het licht op groen voor een EU-breed, gratis coronapaspoort.

4 reacties

 • bert cornelissen

  3 maanden geleden
  @Mark pier dat is niet vergelijkbaar en vrijwillig, nu is er geen vrij reizen meer............
 • bert cornelissen

  3 maanden geleden
  gezonde burgers die geen symptomen hebben zijn niet besmettelijk, influenza kan ook dodelijk zijn, volgzame burgers die goed gedrag vertonen mogen meer, dat is het eigenlijk..
 • Mark Pier

  3 maanden geleden
  Verre reizen gemaakt voor de Covid pandemie, kreeg ik ook inentingen in mijn " gezonde" lichaam en een medisch paspoort mee met daarin de vaccinaties voor de diverse landen. Dus helemaal nieuw is het niet, alleen de vaccins zelf en ik vertrouw daarop .
 • Pieter Zeeuw

  3 maanden geleden
  Ik snap de toeristische sector wel, maar het blijft crimineel en misdadig om goed gezonde mensen - min of meer - verplicht te laten inenten (Ook nog eens met een experimenteel vaccin tot ieg 2023) of (invasief) te testen. . Het EU parlement zegt: "U mag alleen op aarde bewegen als U kunt "aantonen" NIET besmettelijk te zijn". Heeft niets meer Vrij Reizen of Shengen akkoord te maken, hef de EU dan maar op. En het is ook nog eens voor onbepaalde tijd, niet alleen zomer tot 1-9-2021 oid.
 1. Kunnen we nu wel of niet op vakantie? Dit zeggen de reisorganisaties
  PREMIUM
  Corona-eisen

  Kunnen we nu wel of niet op vakantie? Dit zeggen de reisorgani­sa­ties

  Door de groeiende wirwar van corona-eisen die steeds meer Europese landen vanwege de oprukkende deltavariant stellen, raken Nederlandse vakantiegangers de draad compleet kwijt. En de verwarring wordt donderdag nog groter als het Europese RIVM ons land op code rood zet. Gaan we of blijven we thuis? Duizenden Nederlandse gezinnen tobben met die vraag nu Frankrijk strengere coronaregels afkondigt. ,,We gaan tóch, we zijn allemaal zo ontzettend aan vakantie toe.’’