Het coronapaspoort is een eerste stap naar ‘gewone’ zomervakanties.
Volledig scherm
PREMIUM
Het coronapaspoort is een eerste stap naar ‘gewone’ zomervakanties. © ANP

Hoe werkt het coronapaspoort en wat kunnen we ermee?

Europa heeft een eerste stap gezet op weg naar ‘gewone’ zomervakanties. Met een overweldigende meerderheid zette het Europees Parlement gisteren het licht op groen voor een EU-breed, gratis coronapaspoort.

4 reacties

 • bert cornelissen

  1 week geleden
  @Mark pier dat is niet vergelijkbaar en vrijwillig, nu is er geen vrij reizen meer............
 • bert cornelissen

  1 week geleden
  gezonde burgers die geen symptomen hebben zijn niet besmettelijk, influenza kan ook dodelijk zijn, volgzame burgers die goed gedrag vertonen mogen meer, dat is het eigenlijk..
 • Mark Pier

  2 weken geleden
  Verre reizen gemaakt voor de Covid pandemie, kreeg ik ook inentingen in mijn " gezonde" lichaam en een medisch paspoort mee met daarin de vaccinaties voor de diverse landen. Dus helemaal nieuw is het niet, alleen de vaccins zelf en ik vertrouw daarop .
 • Pieter Zeeuw

  2 weken geleden
  Ik snap de toeristische sector wel, maar het blijft crimineel en misdadig om goed gezonde mensen - min of meer - verplicht te laten inenten (Ook nog eens met een experimenteel vaccin tot ieg 2023) of (invasief) te testen. . Het EU parlement zegt: "U mag alleen op aarde bewegen als U kunt "aantonen" NIET besmettelijk te zijn". Heeft niets meer Vrij Reizen of Shengen akkoord te maken, hef de EU dan maar op. En het is ook nog eens voor onbepaalde tijd, niet alleen zomer tot 1-9-2021 oid.
 1. Automobilist botst op boom in Nijmegen en raakt gewond
  Play

  Automobi­list botst op boom in Nijmegen en raakt gewond

 2. Israëlische luchtaanval in Gaza vernietigt mediagebouw
  Play

  Israëli­sche luchtaan­val in Gaza vernietigt mediage­bouw