'Mooiste hotel ter wereld' kost minder dan honderd euro per nacht

VIDEODat je niet veel geld hoeft neer te tellen voor een droomverblijf, bewijst het Viroth Hotel in het Cambodjaanse Siem Reap. Het hotel is uitgeroepen tot mooiste ter wereld op basis van miljoenen recensies op beoordelingssite TripAdvisor. Je kan er al terecht vanaf een kleine 90 euro per nacht in één van de 35 stijlvolle kamers.

Volledig scherm
Viroth Hotel © Trip Advisor

Met de 'Travellers' Choice Awards bekroont TripAdvisor jaarlijks de beste hotels in diverse categorieën. Het is opvallend dat een niet eens zo luxueus hotel als Viroth in Cambodja er met de hoofdprijs vandoor ging. Mogelijk vielen de gasten als een blok voor deze groene oase van rust midden in het hectische Siem Reap met de wereldberoemde tempel Angkor Wat. In de afdeling ‘absolute luxe’ won het Baros Maldives Resort op de tropische eilandengroep de Malediven de onderscheiding.

Prijswinnaars

De onderscheiding voor de beste B&B wereldwijd ging naar Old School in de Engelse Cotswolds. Volgens de gebruikers van TripAdvisor is Maison Souquet in Parijs het meest romantische hotel ter wereld. Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel in het Italiaanse Ortisei is het meest geliefd bij gezinnen.

De prijs van het beste all inclusive hotel gaat naar het Ikos Olivia op het Griekse eiland Halkidiki. Wie op het prachtigste strand ter wereld zijn handdoekje wil spreiden, moet helemaal naar het Braziliaanse Baia do Sancho.

Volledig scherm
Viroth Hotel © Trip Advisor
Volledig scherm
Viroth Hotel © Trip Advisor
Volledig scherm
Viroth Hotel © Trip Advisor
Volledig scherm
Viroth Hotel © Trip Advisor
  1. Bob reist wereld rond op zoek naar plaatsen waar de tijd stil bleef staan
    top 10

    Bob reist wereld rond op zoek naar plaatsen waar de tijd stil bleef staan

    Hij houdt van een flinke portie adrenaline en laat zich niet snel afschrikken. Urban explorer Bob Thissen uit Heerlen trekt met zijn camera de wereld rond op zoek naar plaatsen waar niemand nog komt of durft te komen: van ruimtevaartbasissen en leegstaande gevangenissen waar medische experimenten gebeurden tot de in allerijl achtergelaten straten van Fukushima. Hij bundelde zijn indrukwekkendste avonturen nu in een prachtig fotoboek. En voor ons maakte hij zijn top 10.