Archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. © Shutterstock

Niet naast een baby in het vliegtuig? Bij deze airline kun je op een plattegrond zien waar ze zitten

Passagiers van vliegtuigmaatschappij Japan Airlines kunnen opgelucht ademhalen. Voortaan is het mogelijk om je stoel in het vliegtuig zo te kiezen dat de kans groot is dat je niet naast een baby komt te zitten. 

Het is de nachtmerrie van menig reiziger: je hebt net veel geld betaald voor een vliegticket, er staat een lange vliegreis op het programma en dan kom je erachter dat de stoel naast jou is gereserveerd door iemand met een baby. Voor velen niet de meest ideale situatie.

Bij Japan Airlines is nu een nieuw systeem gelanceerd waarbij een baby-icoontje op de plattegrond van het vliegtuig verschijnt wanneer deze stoel is gereserveerd voor kinderen of iemand met een baby. Het geeft echter geen garantie op een stoel naast een volwassene, want het kan natuurlijk zomaar zo zijn dat nadat jij je stoelkeuze kenbaar hebt gemaakt een gezin met baby voor de stoel naast jou kiest.

Gemengde reacties

De nieuwste service van Japan Airlines zorgt voor uiteenlopende reacties onder reizigers. Sommige zien de optie als een verademing, terwijl anderen het een teken van gebrek aan sympathie richting ouders vinden. ,,Het zijn baby's zoals we allemaal zijn geweest . We moeten leren tolerant te zijn", merkt iemand op.