Volledig scherm
PREMIUM
© shutterstock

Oostenrijk is 100% familievriendelijk

ReizenMet een loodzware rugzak door de Alpen sjouwen, de kinderen huilend achter je aan: das war einmal. Tegenwoordig ga je naar Oostenrijk voor een familievakantie in een ijsgrot, fossielenpark of eetbare dierentuin.

Grossarl, van almhut naar almhut

Ja, dat was vroeger. Dat je met een te zware bepakking bergop, bergaf door de Alpen zeulde. De kinderen huilend in je kielzog. Eens maar nooit weer. Tegenwoordig kan dat anders. Ga naar het Grossarltal, het dal van de almen (alpine bergweiden). Een speciale wandeltaxi brengt je met de kinderen naar een hoger gelegen vertrekpunt voor de enige serieuze klim van de tocht. Op het vertrekpunt op hoogte wandel je ontspannen en zonder al te veel hoogteverschillen van almhut naar almhut. Even weg van alles, tijd voor elkaar. Eenmaal in de hut geniet je van het eenvoudige leven dat de Senner en Sennerin hier ’s zomers met hun dieren leven. Zoek een plekje op een bank tegen het zonverwarmde hout aan en zie hoe de kinderen op de alm in een beekje spelen of een hut bouwen. Je kunt één of meerdere overnachtingen boeken.

  1. In Bangkok gestrande Nederlanders woedend: ‘Niemand vertelt ons iets’

    In Bangkok gestrande Nederlan­ders woedend: ‘Niemand vertelt ons iets’

    Zo’n 10 passagiers van Bangkok Airways, die vanaf Bangkok naar Schiphol zouden vliegen, zijn noodgedwongen achtergebleven op hun vakantiebestemming. Door een technisch mankement ging de eerste terugvlucht van Koh Samui naar Bangkok niet door en daardoor werd de aansluitende vlucht gemist. Een van die gestrande reizigers is Dylan van Gurp uit Breda. ,,We worden gewoon aan ons lot overgelaten door Kras’’, verzucht de 24-jarige Brabander tegen deze website.