Volledig scherm
Jet Airways © YouTube

Unicum op Schiphol: vliegtuig met volledige 'ladies crew'

De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways heeft op Schiphol naar eigen zeggen voor een unicum gezorgd. Een Airbus A330 van de maatschappij is in Amsterdam opgestegen met een volledig vrouwelijke bemanning. Behalve de twee vrouwelijke captains bestond de ploeg uit dertien stewardessen. Het toestel had Bangalore (India) als bestemming.

Jet Airways zegt dat haar personeelsbeleid gericht is op gelijke rechten en kansen en dat ze intussen meer dan 230 vrouwelijke (co)piloten in dienst heeft. Volgens de maatschappij gebeurt het daarom vaker dat een vlucht een volledig vrouwelijke bezetting heeft, maar was dit op Schiphol voor het eerst.

Schiphol kan niet bevestigen of het inderdaad de eerste keer is dat een toestel met een 'ladies crew' vanaf de luchthaven is vertrokken. ,,Wij krijgen lang niet altijd inzage in de samenstelling van de bemanning", zegt een woordvoerder.

Jet Airways is niet de eerste commerciële luchtvaartmaatschappij die geregeld met een vrouwelijke bemanning vliegt. Onder meer Southwest Airlines, Ethiopian Airlines en Royal Brunei Airlines hadden vorig jaar vluchten met een 'ladies crew'.

Bij KLM is 5 procent van de 2800 piloten vrouw.

Volledig scherm
© Photo News
  1. Bob reist wereld rond op zoek naar plaatsen waar de tijd stil bleef staan
    top 10

    Bob reist wereld rond op zoek naar plaatsen waar de tijd stil bleef staan

    Hij houdt van een flinke portie adrenaline en laat zich niet snel afschrikken. Urban explorer Bob Thissen uit Heerlen trekt met zijn camera de wereld rond op zoek naar plaatsen waar niemand nog komt of durft te komen: van ruimtevaartbasissen en leegstaande gevangenissen waar medische experimenten gebeurden tot de in allerijl achtergelaten straten van Fukushima. Hij bundelde zijn indrukwekkendste avonturen nu in een prachtig fotoboek. En voor ons maakte hij zijn top 10.