Volledig scherm
arius van Beek in 2001. archieffoto: Hans Broekhuizen/DG

Actie voor beeld 'Afscheid' van Marius van Beek

OOSTERBEEK - Als het lukt om 15.000 euro bijeen te brengen om het laatste beeld van Marius van Beek in brons te laten gieten, dan wil het bestuur van de Stichting Marius van Beek dat beeld aan de gemeente Renkum schenken.

Van Beek (1921-2003) woonde en werkte vanaf 1958 tot zijn dood in Oosterbeek. Zijn laatste beeld, Afscheid, stond in zijn atelier toen hij in 2003 overleed.

Zwarte was

Het werk dat 140 centimeter hoog is, is uitgevoerd in zwarte was. Dat materiaal laat zich makkelijk boetseren. Zwarte was is lang houdbaar, maar ook erg kwetsbaar. Om het beeld Afscheid te kunnen behouden voor de toekomst, moet het in brons worden gegoten. Maar daar is wel geld voor nodig.

Sponsoractie

Stichting Marius van Beek – waar 2 van zijn kinderen in het bestuur zitten – heeft daarom een sponsoractie opgezet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Wat als je ‘anders’ bent dan anderen op de middelbare school? Dit initiatief helpt op het Dorenweerd College
    PREMIUM

    Wat als je ‘anders’ bent dan anderen op de middelbare school? Dit initiatief helpt op het Dorenweerd College

    DOORWERTH - Op het Dorenweerd College in Doorwerth zat twee jaar geleden slechts één leerling die uitkwam voor zijn homoseksualiteit. ,,Wat jammer dat ik de enige ben”, zei hij tegen docent Elmar Noteboom. ,,Ik kan er met niemand over praten.” Noteboom, zelf homoseksueel, werd geraakt door de woorden van zijn leerling. Hij richtte op Paarse Vrijdag, vandaag precies één jaar geleden, de groep InDifferent op.

Arnhem e.o.