Agnes Schaap volgt Gebben op als burgemeester van Renkum

RENKUM - Agnes Schaap (PvdA) is vanavond gepresenteerd als de nieuwe burgemeester van Renkum.  Dat gebeurde door de voorzitter van de vertrouwenscommissie, Ton de Boer. De gemeente zat sinds april vorig jaar zonder, omdat Jean Paul Gebben (VVD) opstapte.

Agnes Schaap (58) is nu nog wethouder in de gemeente Wijchen.  Daarvoor was ze werkzaam als directeur bij Malderburch Centrum voor Welzijn Wonen en Zorg.  Ook was ze lange tijd voorzitter van het Urnekabinet, het bestuur van de overkoepelende carnavalsvereniging in de gemeente Wijchen.

Volgens Ton de Boer, fractievoorzitter van de VVD in Renkum en voorzitter van de vertrouwenscommissie die zich heeft bemoeid met de sollicitatieprocedure, voldoet Agnes Schaap aan alle eisen uit de profielschets. „Ze heeft flair, een duidelijk doel en wekt de indruk dat ze zaken voor elkaar krijgt.”

Ontzettend blij
De selectieprocedure is volgens De Boer voorspoedig verlopen en de gemeenteraad ging donderdagavond unaniem akkoord met de eerste voordracht van de vertrouwenscommissie. „We zochten een verbindende en evenwichtige persoonlijkheid en die hebben we in Agnes Schaap gevonden. We zijn ontzettend blij met haar, ze is een heel goede keuze.”

Volledig scherm
Agnes Schaap © PvdA

De Kroon moet Schaap nog officieel benoemen. De nieuwe burgemeester wordt op 12 mei geïnstalleerd.

Arnhem e.o.