Volledig scherm
De Britse veteranen (vlnr) Jeff Roberts, Arthur Letchford en David Whitman tijdens hun bezoek aan ‘Airborne at the bridge’ van het Airborne Museum in Arnhem, tijdens de opening in 2017. © Marina Popova

Airborne Museum en Openluchtmuseum in race voor Europese museumprijs

ARNHEM - Airborne Museum ‘Hartenstein in Oosterbeek en het Nederlands Openluchtmuseum in  Arnhem zitten in de race voor de European Museum of the Year Award voor 2019. Dat is een prestigieuze Europese museumprijs waarmee het European Museum Forum de vernieuwing van musea stimuleert. Ook Rijksmuseum Boerhaave in Leiden is genomineerd.

,,Onze in 2017 geopende dependance Airborne at the Bridge in Arnhem en het vrijwilligersbeleid van het museum waren doorslaggevend voor de nominatie”, vertelt directeur Sarah Heijse van het museum. ,Wij zijn ongelofelijk trots op deze nominatie. Het is een eer om in het rijtje van grote, belangrijke Europese musea te mogen staan. Wij feliciteren met name al onze vrijwilligers die dag in, dag uit klaar staan voor het museum in Oosterbeek en Airborne at the Bridge in Arnhem. Deze nominatie is een eerbetoon aan hen.” 

Bij het Nederlands Openluchtmuseum  gaan ze ervan dat de ‘Canon van Nederland’ als presentatie van de geschiedenis van ons land diepe indruk heeft gemaakt. ,,De jury gaf daar blijk van toen ze hier een paar maanden geleden op bezoek zijn geweest”, vertelt woordvoerder Carola van der Woude van het museum. Het NOM won de prijs al eerder, in 2005. Andere winnnaars waren in het verleden het  Design Museum in Londen, Rijksmuseum Amsterdam, Mas Antwerpen en het War Childhood Museum in Sarajevo.

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het congres van de European Museum Forum tussen 24 en 25 mei in het Childhood Museum in Sarajevo.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.