Volledig scherm
Eugène Wijnhoud op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek, in 2013. © Marina Popova

Airborne-vrijwilliger Eugène Wijnhoud Renkums ereburger

OOSTERBEEK/ ARNHEM - Burgemeester Agnes Schaap van de gemeente Renkum heeft zaterdagmiddag Eugène Wijnhoud op zijn afscheidsreceptie in Oosterbeek onderscheiden met een Renkumse erepenning. 

De geboren Arnhemmer mag zich nu ereburger van Renkum noemen. Hij kreeg die titel voor de tijd die hij de afgelopen jaren heeft gestoken in de Airborne-herdenking. Wijnhoud is al sinds begin jaren tachtig vrijwilliger en heeft veel gedaan voor de herdenking op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek. 

‘Dit heeft geresulteerd in een nog sterker verbondenheid tussen het Verenigd Koninkrijk, Polen en Nederland’, aldus het Renkumse college van burgemeester en wethouders. Dat wil met de erepenning zijn waardering uitspreken voor het werk dat Wijnhoud heeft gedaan.

Wijnhoud kreeg in 2005 al een Britse onderscheiding voor zijn inzet. Tegelijk met Wybo Boersma, Chris Petter, Pouwel Vos en Marius van Pelt ontving hij in Den Haag de Most Excellent Order of the British Empire uit handen van de Britse ambassadeur Lyn Parker. 

  1. Meer huisartsen hadden eigen vruchtbaarheidskliniekjes: arts Oosterbeek deel van netwerk
    PREMIUM

    Meer huisartsen hadden eigen vruchtbaar­heids­kli­niek­jes: arts Oosterbeek deel van netwerk

    OOSTERBEEK / VELP - De Oosterbeekse huisarts die in de jaren 80 een eigen vruchtbaarheidskliniek runde, stond niet alleen. Hij maakte deel uit van een netwerk van drie tot vier artsen in de regio Arnhem, die in hun praktijk ook kunstmatige inseminatie toepasten bij vrouwen met een kinderwens. Net als de Oosterbeekse huisarts gebruikten deze collega’s vers donorzaad om ongewenst kinderloze stellen te helpen.

Arnhem e.o.