Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Lex van Lieshout ANP

Arm Renkum is duurste gemeente van Gelderland om in te wonen

Wonen in de gemeente Renkum is duur geworden. Renkum staat bovenaan de lijst in Gelderland als het gaat om hoge lokale lasten. Het gaat dan niet alleen om onroerendzaakbelasting, maar ook om afvalstoffenheffing en rioolbelasting. Want ook die zijn in Renkum hoog vergeleken met andere gemeenten. 

4 reacties

 • marinus van zwam

  1 jaar geleden
  Al van ouds staan er kapitale villa's met vaak hun landgoederen in de Gemeente Renkum !! daar woont de Elite met zijn geld en goederen !! Eerlijke verdeling van de lusten maar ook van de Lasten !! dat is de menselijke maat !!
 • Hennie Brouwer

  1 jaar geleden
  De duurste voor de inwoners waarvan het merendeel geld genoeg heeft. Althans dat denkt de gemeente. Wanneer snel onder curatele? Graag, anders gaan in 2022 de lokale lasten weer met 10% omhoog. De portomennee van veel inwoners is al plat. Kan niets meer uitgeperst worden.
 • derk vd wijk

  1 jaar geleden
  Tsja, nieuwe extra groene en dure basisscholen, een groot en duur sport- en cultuur paleis, een roedel wachtgelders en een paar dozijn onwillige ongeschikte en onbruikbare ambtenaren, oh ja en veel nieuwe glimmende roestvrij stalen lichtmasten, waar blijven alle miljoenen toch?
 • Nicky Jansen

  1 jaar geleden
  Hoezo jeugdzorg? Wonen er zo veel kinderen die zorg behoeven in Renkum, en zo ja hoe kan dat? Renkum staat vol met verpleeg- en zorginstellingen en dat zou ook een reden zijn heb ik wel eens gelezen. Als dat zo is, waarom draait Renkum op voor de kosten van inwoners van andere gemeenten? Kortom, veel vragen en weer geen antwoorden op de vraag: hoe is dit in godsnaam mogelijk. Het lijkt zo'n welvarende gemeente - zeker in Oosterbeek volgt het ene park na het andere, alsof het niks kost

Arnhem e.o.