Volledig scherm
© Free Images

Begeleiding en behandeling voor Oosterbeker die ex, kindje en zichzelf om het leven dreigde te brengen

ARNHEM – Een 25-jarige Oosterbeker die zijn ex-vriendin in Arnhem berichten stuurde waarin hij dreigde haar, hun baby en ook zichzelf om het leven te brengen, is vrijdag veroordeeld tot een intensieve begeleiding en behandeling.

De man deed bij de berichten een foto waarop te zien is hoe hij een mes bij het kindje houdt. De verstandelijk beperkte man reageerde op de zitting twee weken geleden dat hij het had gedaan in oktober en november vorig jaar omdat hij het kindje miste.

Verder is hij veroordeeld voor het stalken van een andere ex-vriendin in Wageningen. De rechtbank legde hem een gevangenisstraf van 180 dagen waarvan 102 dagen voorwaardelijk op met een proeftijd van drie jaar. Het onvoorwaardelijke deel heeft de man al uitgezeten. 

De man komt in een traject voor begeleid wonen en moet de nodige behandelingen ondergaan. Hij moet verder uit de buurt blijven van zijn ex-vriendinnen en mag geen contact met ze opnemen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.