John Smits, rentmeester van Landgoed Quadenoord, op de plek waar de zonnepanelen zouden moeten komen (archieffoto 2019).
Volledig scherm
PREMIUM
John Smits, rentmeester van Landgoed Quadenoord, op de plek waar de zonnepanelen zouden moeten komen (archieffoto 2019). © Gerard Burgers

Beschermde natuur, maar komt het enorme zonnepark op landgoed in Renkum er toch?

RENKUM - De provincie Gelderland gaat tóch onderzoeken of er een enorm zonnepark kan komen op Landgoed Quadenoord in Renkum. Daarmee zet zij de deur open naar opwek van duurzame energie in beschermde natuur. 

13 reacties

 • Wim

  11 maanden geleden
  Hoe is dit nu mogelijk? Wat een diepe onmacht bij die provincie-ambtenaren. Het landschap wordt verkwanseld door windmolens en zonneparken. En nu zelfs midden in beschermd natuurgebied. Onkunde en erger bij de Provincie Gelderland.
 • Nicky

  11 maanden geleden
  Genoeg geld om de provincie(-ambtenaren) om te kopen, en dan toch roepen dat je geen geld hebt voor onderhoud? Dit zaakje stinkt.
 • Chef

  11 maanden geleden
  Wat haalt de provincie zich in het hoofd?! (Ja, maar wij hebben landelijke targets opgelegd gekregen... he, je hebt je targets op laten leggen! Wanneer staan er nu eens meer bestuurders op die deze waanzin aankaarten?
 • Hennie Brouwer

  11 maanden geleden
  Je kunt je ook afvragen of er goed rentmeesterschap is gevoerd de laatste jaren. Dit is wel een heel makkelijke manier om geld te gaan genereren ten koste van een Natura2000 gebied.
 • Hennie Brouwer

  11 maanden geleden
  Wat heeft de beschermde status van een Natura2000gebied dan nog voor zin. Het einde is zoek als dit gaat gebeuren. Dan kun je alle beschermde natuurgebieden vogelvrij verklaren. Ga eens kijken wat er mogelijk is op andere locaties met minder natuurwaarden. Zodra dit wordt toegestaan isook een Provincie Gelderland niet meer geloofwaardig. En dan moeten ze niet meer zeuren over een boompje meer of minder die geveld gaan worden.
 1. Uit protest omscholen: Van kunstenaar tot prostituee
  Play

  Uit protest omscholen: Van kunstenaar tot prostituee

 2. Aboutaleb roept op tot vaccineren
  Play

  Aboutaleb roept op tot vaccineren

Arnhem e.o.