Volledig scherm
© De Gelderlander

Bewoners hoogbouwflats Renkum krijgen extra brief over afval

OOSTERBEEK - Alle bewoners van hoogbouwflats in de gemeente Renkum krijgen volgende week een extra brief over het aanbieden en ophalen van hun vuilnis.

Dat is omdat de gemeente vooral van oudere inwoners nog veel vragen krijgt over wat er op dat vlak verandert na 1 januari 2017.

Verwarring
„We merken dat de pasjes voor de ondergrondse afvalcontainers verwarring opleveren", zegt wethouder Wendy Ruwhof. „Het gros heeft al zo'n pasje.Maar dat je straks echt élke keer dat je die klep opendoet, moet betalen, dat is nieuw. En dat je dan ook moet kiezen of je er een zak ingooit van 30 liter voor 50 cent of een zak van 60 liter voor 1 euro, dat vergt nog extra uitleg, merken we."

Coaches
De schonebuurtcoaches die de gemeente heeft aangesteld om te helpen bij de overgang naar het nieuwe afvalsysteem, richten zich vooral op de ouderen, zegt de wethouder. Deze coaches beantwoorden vragen en ze geven demonstraties. Ruwhof: „Je moet het pasje voor de containers niet één, maar twee keer ergens langs halen om de 60 literzak erin te doen. Als iemand je dat voordoet, vergeet je het nooit meer. Maar het kan lastig zijn om dit te begrijpen als je er alleen maar over gelezen hebt."

Arnhem e.o.