Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Erik van 't Hullenaar

‘Blinde en slechtziende bewoners in Wolfheze door huurverhoging gedwongen te verhuizen’

WOLFHEZE - De huurderscommissie van Het Schild, woonzorgcentrum voor blinden en slechtzienden, in Wolfheze heeft bij de directie protest aangetekend tegen de per 1 september aangekondigde (maximale) huurverhoging van 4,1 procent. Daarmee wordt de kale huurprijs verhoogd van 702,44 euro naar 731,24 euro per maand. 

Dat is voor een deel van de circa 40 huurders niet meer op te brengen, waardoor ze min of meer gedwongen worden om te verhuizen. Dat is een zorgwekkende ontwikkeling, aldus voorzitter Jan Both van de Huurderscommissie Het Schild. 

De belangenorganisatie verzoekt in een brandbrief de directie met klem om de huurverhoging te herroepen en binnen ‘de haalbare grenzen te houden’. Het is voor de Raad van Toezicht van Het Schild aanleiding geweest om alle huurders uit te nodigen voor een gesprek op 2 september over de aangekondigde huurverhoging.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.