Gelders Gedeputeerde Bea Schouten (links op de voorgrond) krijgt uitleg over het centrumplan voor Doorwerth van voortrekker Ton Marijnissen van de kerngroep van bewoners.
Volledig scherm
Gelders Gedeputeerde Bea Schouten (links op de voorgrond) krijgt uitleg over het centrumplan voor Doorwerth van voortrekker Ton Marijnissen van de kerngroep van bewoners. © Gert Budding

Bouw nieuw dorpshart van Doorwerth vraagt om lange adem

DOORWERTH - De bouw van een echt dorpshart voor Doorwerth vraagt om lange adem. Er staan bomen in de weg. Mogelijk geldgebrek gloort. Bovendien ziet het team van de Poort van Doorwerth het niet zitten om in een te krap nieuw 'Leer en Ontmoetingscentrum' te worden opgenomen. Het Dorpsplatform komt op 11 juli bij elkaar om met bewoners het eerste debat te openen. 

9 reacties

 • Houtje

  4 jaar geleden
  Ik zag van de week, een lid van de kerngroep jeu de boulen onder de bomen op onze mooie Brink in Doorwerth. Goed zo! Regel een jeu de boules whatsappgroep.Regel met de gemeente een bankje erbij. En geniet! van de schoonheid van Doorwerth. Zo moeilijk is het niet voor wie het wil: ‘ontmoeten’.Aub geen tijd- en geldverspilling en verkwanseling van Doorwerths erfgoed.
 • HLJ

  4 jaar geleden
  Fantastisch dat Doorwerth een dorpskern gaat krijgen en dat er zo zorgvuldig over na wordt gedacht.  Volg met veel belangstelling!
 • M.F. Vegte

  4 jaar geleden
  zonde  !!!!
 • Hennie Brouwer

  4 jaar geleden
  Campus is  voorbehouden aan universiteiten of clustering scholen hoger onderwijs. Het is jammer maar Doorwerth zal de status van gezellig nooit halen. Het is een dorp zonder hart. Probeer het winkelcentrum en het terrein er om heen op te leuken. En laat de rest voor wat het is: laat het  liggen in een prachtige groene omgeving. Alle plannen en inmiddels weggegooid geld ten spijt: Het LOC is al te hoog gegrepen.
 • jhu

  4 jaar geleden
  het probleem is dat in dit soort situaties een vorm van "handjeklap" optreed. De bouw van woningen geeft wat financiële middelen. De woorden van dhr. Smulders baren me nog 't meeste zorg..."Doorwerth is na de Tweede Wereldoorlog bedacht als groeikern met 15.000 inwoners'', vertelt hij. ,,Dat is er niet van gekomen.'' , nog niet.....!Woorden als "campus" en "verspreid liggende gebouwen in 't bos" ook zo wat. Kortom school en mooie Poort.

Arnhem e.o.